通读下面的短文,掌握其大意。然后,从每小题的四个选择项中选出可填入相应空白处的最佳选项。
In nearly every town or city centre in the UK, on most days of the week you can find one or more people standing in the street selling a magazine 21 The Big Issue. These people are all 22 , but they are not begging for money. 23 , they are selling the magazine as a means(手段)of 24 a small but respectable living.
The Big Issue magazine was 25 in 1991 by Jon Bird and Gordon Roddick after they 26 that there were many homeless people who were 27 on the streets of London. On a previous (之前的) 28 to New York, one of them had seen homeless people selling a newspaper known as Street News 29 they decided to set up something 30 in the British capital.
Nowadays, The Big Issue has 31 all over the UK and there are even different versions(版本)of the magazine in different parts of the 32 . The sellers buy each magazine from the organization for seventy pence and then sell it to a 33 for one pound fifty. By working with The Big Issue, many people have been 34 to escape from homelessness, and 35 many of them have moved on to new jobs and new lives.
____.
- A.but
- B.or
- C.and
- D.for
正确答案及解析
正确答案
解析
词义辨析题。之前访问纽约时,他们中的一个看到一些无家可归的人在卖一种名为《街头新闻》的报纸,他们就决定在英国首都创办类似的报纸。but意为“但是”,表示转折;or意为“或者”,表示选择;and意为“和,进而”,表示顺承;for意为“为了”,表示目的。根据句意可知,C为正确答案。