"The price of books for our students is just getting higher and higher, and along with the rising cost of tuition(学费), it's killing these students," said Peter Jason, a college professor. "Remember, students are one of the poorest groups of people in America. Almost half of them have at least one part-time job. In fact, one of my students has three jobs. And she still manages to have high scores and go to school full-time."
Textbook prices are usually high. Adding to that problem, many college teachers change textbooks year after year. They either upgrade to a new edition(版本)or change to a different textbook. This further hurts students because if a teacher no longer uses a textbook, that book has no resale value.
Dr. Jason decided to make life a little easier and a lot cheaper for his students by writing his own book on public speaking. "Many books have an increased price because of CD-ROMs, lots of color photographs and pictures. I talked to my students, and many of them, like me, prefer to keep things simple. So, a few years ago, I wrote my own textbook. I made sure that it was simple. Compared to most of other public speaking books, mine is half the number of pages, and one-third the price. That is $30 instead of $90. When I wrote a second edition last year, students only had to buy the 35 new pages. For only $7, they had almost a new book. "
What did Dr. Jason say about students at college?( )
- A.They are short of money
- B.Their book price is getting lower and lower
- C.They have no part-time jobs
- D.They are trying to get high scores
正确答案及解析
正确答案
解析
根据第一段可知,课本费越来越高,学费也不断增长,几乎一半学生至少有一个兼职,由此可推断出同学们比较缺钱,故选A。B、C与文章意思相反。